U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mediation For Lasting

  • solutions
  • arragements
  • relationship
  • friendship
  • happiness
  • business

In de kern van moeilijkheden, schuilen mogelijkheden

Maureen F. Lieveld

 

Certified mediator

&

negotiator

Maureen Florence Lieveld

De mobiele Mediator
Ik kom graag bij u langs

 

E-mail  : florencelieveld@hotmail.com

Mobiel : 06 4099 9401

Contactformulier

Mediation For Lasting

Tot alle partijen tevreden zijn.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Interview met Maureen 

 

Maureen werkt graag samen met mensen om in goed overleg te komen tot een oplossing voor problemen bij familiekwesties, strafzaken en arbeidsgeschillen. Een ieder heeft rechten en plichten, maar volgens Maureen ligt de oplossing niet in het zwart/wit gebied van de wetgever maar is deze veel kleurrijker. Het gaat bij haar om elkaars wensen, behoeften en wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. Dat is wat zij voor alle betrokkenen duidelijk en gestructureerd wilt maken door met elkaar te praten. Zo vertelde Maureen, dat zij mensen met elkaar laat praten, waardoor zij met elkaar op zoek gaan naar oplossingen en niet strijdvaardig tegen over elkaar blijven staan. Er ontstaat ruimte voor overleg en samenwerking naar een oplossing. Maureen gelooft erin, dat gezamenlijk gemaakte afspraken veel beter worden gedragen en uitgevoerd dan wanneer deze door derden opgelegd worden. Tijdens mijn interview met Maureen ervaarde ik haar als een oprecht, positief en bekwaam persoon. Zij weet waar ze het over heeft en zonder dat ik er erg in had, zorgde zij voor structuur in mijn interview door steeds weer concreet tot het punt te komen waar ik om vroeg. Het gesprek verliep heel vriendelijk en ontspannen.

 

Ik heb Maureen vragen gesteld over echtscheidingen en met name wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Met veel empathie vertelt zij over het belang van een vreedzame oplossing in zo’n, voor kinderen, moeilijke periode in hun leven. Zij weet heel goed wat voor invloed  zo een gebeurtenis heeft op jonge kinderen en dat daar niet licht over gedacht mag worden. Zorgzaamheid voor de kinderen staat absoluut voorop. Zij is, als alleenstaande moeder van twee jonge kinderen, een ervaringsdeskundige. Samen met de vader is er een ouderschapsplan opgesteld waarin het belang van mijn kinderen voorop staat. Dat gaat goed, zegt zij positief. Door goede afspraken te maken en ons daaraan te houden is er rust, stabiliteit en regelmaat voor mijn kinderen. En dat werkt!, volgens Maureen.
Wat mij zo aantrekt aan mediation, is mensen met elkaar in contact te brengen en ze bezig te zien met het oplossen van een probleem/conflict. In bijna alle gevallen zie je mensen gelukkiger worden. Het is mijn passie om de communicatie tussen mensen te verbeteren, bevorderen of te herstellen. Zij gaan opzoek naar hun gezamenlijke wensen en belangen en ik help bij het verkrijgen van wederzijds empathie of bij zakelijke geschillen spreek ik liever van wederzijds begrip. Mensen helpen om buiten hun eigen kaders te denken en te komen tot creatieve oplossingen. Dat is hetgeen ik zo bijzonder vind aan mijn vak, het is een dankbaar beroep!

 

Maureen vindt veel voldoening in het verzorgen en begeleiden van het gehele mediation-traject. Ik hou niet van losse eindjes, ook niet een beetje, meldt zij er achteraan. Zij besteedt liever wat extra tijd aan het mediaton-traject. Het moet gewoon goed gebeuren, anders heb ik daar een onbevredigend gevoel bij en blijft het in mijn hoofd hangen. De mensen rekenen op mij en verwachten dat ik als mediator zorg voor een goed georganiseerde mediation en zeker niet een situatie met onduidelijkheid en stuurloze samenkomsten. Ik vind dat ik mij goed moet voorbereiden voor iedere sessie. Vanaf het eerste contact dat ik met iemand heb, start ik met mijn voorbereiding. Ik wil dan weten waar iemand mee zit en op welke manier ik kan helpen. Natuurlijk bereid ik mij voor door te zorgen dat ik goed op de hoogte ben van de maatschappelijke veranderingen en de ontwikkelingen in, aan mediation gerelateerde, wet en regelgeving. Regelmatig neem ik deel aan branche gerelateerde opleidingen. Omdat ik ben aangesloten en geregistreerd als certified mediator & negotiator bij ADR heb ik mijzelf gelieerd aan de eisen van ADR. Hierin wordt het concept ‘permanente educatie’ gehanteerd. Momenteel wordt er in zowel het bedrijfsleven als in het onderwijs veel gesproken over ‘een leven lang leren’. Wat in mijn visie veel gelijkenis met elkaar heeft en logisch is.