U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mediation For Lasting

  • solutions
  • arragements
  • relationship
  • friendship
  • happiness
  • business

In de kern van moeilijkheden, schuilen mogelijkheden

Maureen F. Lieveld

 

Certified mediator

&

negotiator

Maureen Florence Lieveld

De mobiele Mediator
Ik kom graag bij u langs

 

E-mail  : florencelieveld@hotmail.com

Mobiel : 06 4099 9401

Contactformulier

Mediation For Lasting

Tot alle partijen tevreden zijn.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Carrière

 

In 1976 begon ik mijn schoolcarrière op de Alvaresschool te Paramaribo, Suriname. Daarna ben ik naar de basisschool Nassy Brouwerschool gegaan; de klassen 1 tot en met 6. Leuke periode.

Vervolgens doorliep ik met goed resultaat Mulo Geyersvlijt.

Toen mijn vader in 1988 kwam te overlijden, kon ik geen innerlijke rust vinden. In 1989 vertrok ik naar Nederland. De best aansluitende opleiding was de HAVO.

Een nogal lastige periode doorstaan, in verband met het verkrijgen van een verblijfstatus in Nederland. Dat was ook mijn eerste kennismaking met de voor mij toen nog ongekende ambtenarenapparaat. Met veel vallen en opstaan vond ik mijn weg binnen de Nederlandse bureaucratie. Hier werd ik ertoe gezet mij steeds meer te gaan verdiepen in juridische zaken.

Mijn vervolgopleiding was MEAO, Administratief/ Juridische richting. Het was beroepsmatig gezien, niet de ideale richting, maar de toen opgedane kennis komt nog steeds goed van pas bij coaching van mensen in Bestuursrechtzaken.

Nog steeds zoekende naar een geschikte opleiding/ richting, leidde tot een fulltime baan op Schiphol. De ideale plek en gelegenheid om meer richting te geven aan mijn carrière; althans, dacht ik.

Zo startte ik in 1999 de opleiding tot Verkeersvlieger B1. Pittig, gezien mijn fulltime baan en de benodigde vlieglessen. Na een kort verblijf in Florida, werd ik na 5 jaar medisch afgekeurd.

Als alleenstaande moeder was het moeilijk een balans te vinden tussen een opleiding en een carrière. Ik koos ervoor om mijn verantwoording als moeder te nemen.

Naast mijn fulltime baan, bleef ik doorgaan met studeren; Rechten aan de Open Universiteit.

Intussen belandde ik voor een korte periode in de horeca.

Vervolgens kwamen er interessante uitdagingen op mijn pad, die steeds meer richting mijn doel wezen.

Als stagiaire begon ik op een regionaal gevestigd advocatenkantoor, alwaar ik enorm getriggerd werd om mijn Rechtenstudie te hervatten. Omdat ik inmiddels mijn diploma haalde als Mediator, kon ik vandaar uit meer richting geven aan mijn einddoel.

Ik begon met kleine stapjes en hield daarbij duidelijk mijn visie voor ogen.

Door de juiste mensen in mijn omgeving te verzamelen, lukte het daadwerkelijk ook. De mensen om je heen verzamelen die inspirerend werken en waar je ook wat van kan/mag opsteken, helpt enorm bij het realiseren van einddoelen.

Het is tevens voor mij een uitdaging om mensen uit hun isolement te halen. Problemen moeten bespreekbaar gemaakt worden; uiteraard op basis van wederzijdse vertrouwen.

Sinds kort heb ik met een lokale radiozender een samenwerkingsverband gesloten. Zij geven mij de kans om mensen te bereiken en omgekeerd. Dit is geweldig om te doen en daarmee hoop ik ook velen via deze weg te kunnen helpen.

-          Kennis maakt Macht!

Door te lezen, informatie te verzamelen en toe te passen in de praktijk, kunnen wij als individu gestaag blijven groeien. 

Als mens probeer ik te groeien en te leven op een manier die er voor anderen toe doet. Daar leer ik veel van.

-           Ken jezelf!

Vanaf dit jaar ben ik zeer nauw betrokken bij het Pop Up Your Life programma. Zij inspireren mensen door middel van een innovatief persoonlijk ontwikkelingsprogramma, waarbij ieder individu teruggezet wordt in zijn/haar eigen kracht met als doel om veranderingen te realiseren. Dit onder begeleiding van Stedman Graham; levenspartner van Oprah Winfrey. Leuk, maar zeer intensief en confronterend traject.