U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mediation For Lasting

  • solutions
  • arragements
  • relationship
  • friendship
  • happiness
  • business

In de kern van moeilijkheden, schuilen mogelijkheden

Maureen F. Lieveld

 

Certified mediator

&

negotiator

Maureen Florence Lieveld

De mobiele Mediator
Ik kom graag bij u langs

 

E-mail  : florencelieveld@hotmail.com

Mobiel : 06 4099 9401

Contactformulier

Tot alle partijen tevreden zijn.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Familie mediation

 

Complex maar vaak oplosbaar
Familie mediation richt zich specifiek op conflicten die plaatsvinden in de gezins- of familiesituatie.
Conflicten binnen een gezin of familie veroorzaken hoge spanningen. Dit geldt niet alleen voor degene die met elkaar in conflict zijn, maar ook naaste geliefden lijden hieronder. Een familieconflict veroorzaken veel verdriet en ontwricht relaties ernstig. Immers uw familie vormen de wortels van uw bestaan en zijn zeker de moeite waard om aan te werken. Als mediator ondersteun ik graag bij het inventariseren van wat de kern van het conflict is. Vanuit de kern begeleid ik jullie bij het gezamenlijk zoeken naar een oplossing die voor één ieder aanvaardbaar is.

 

Mediation kan een therapeutische uitwerking hebben
Familie mediation richt zich op het snel en efficiënt oplossen van een specifiek en afgebakend conflict. Het is dan ook belangrijk dat u mediation niet verward met enige vorm van therapie. Therapie richt zich op emotionele en psychische welzijn van mensen terwijl mediation zich richt op het oplossen van het conflict. Het is wel zo dat er door familie mediation een positieve therapeutische uitwerking kan optreden door verbetering van de relatie binnen uw familie.

 

Specifiek en afgebakend
Bij familieconflicten gaat het vaak om dieper liggende problemen. Alleen het conflict oplossen is meestal niet afdoende. Toch is familie mediation in veel gevallen een goede start om weer op een normale manier met elkaar te communiceren. Heel vaak nemen mensen na een mediation-traject zogezegd 'het stokje over' en volgen het ingeslagen pad om diepere problemen bespreekbaar te maken. Zij hebben immers een voorbeeld om naar te refereren. Dit bemoedigt een voortzetting. Om een mediation-traject goed te laten verlopen waardoor communicatie verbetert en een start wordt gemaakt tot volledige herstel van jullie familierelatie is het noodzakelijk om (steeds) aan de slag te gaan met een specifiek en afgebakend conflict.

 

Verschillende conflicten
Eigenlijk is ieder conflict doormiddel van mediation op te lossen. Het oplossen van conflicten heeft als enige basis de bereidheid van de mensen nodig om het op te willen lossen.
Met bereidheid in ons midden kunnen we conflicten oplossen zoals;

  • Onenigheid tussen zus of broer over zorg voor bejaarde ouders
  • Verschillende opvattingen over de dagelijkse gang van zaken in jullie familiebedrijf
  • Een ouder-kind conflict
  • Nalatenschap waardoor uw familie uiteen dreigt te vallen

 

Toepassen van mediation
Wilt u weten of familie mediation geschikt is voor uw conflict?
U kunt mij bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00u en 11.00u.
Ik ben ook bereikbaar via email of maak gerust gebruik van het contactformulier. Ik neem binnen 24 uur contact met u op tussen 9.00u en 11.00u. Wenst u een andere dag of tijd om gebeld te worden dan kunt u dat aangeven in uw bericht.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Maureen F. Lieveld