U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mediation For Lasting

  • solutions
  • arragements
  • relationship
  • friendship
  • happiness
  • business

In de kern van moeilijkheden, schuilen mogelijkheden

Maureen F. Lieveld

 

Certified mediator

&

negotiator

Maureen Florence Lieveld

De mobiele Mediator
Ik kom graag bij u langs

 

E-mail  : florencelieveld@hotmail.com

Mobiel : 06 4099 9401

Contactformulier

Tot alle partijen tevreden zijn.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Scheiding en kinderen

 

Een mens staat nooit als geïsoleerd wezen in een eigen universum, er is altijd een wisselwerking tussen jou en de wereld om je heen waarin je relaties opbouwt. Relaties bieden kansen om te geven én om te ontvangen. De kwaliteit van onze relaties bepaalt ons welbevinden.

Geven is niet altijd zichtbaar, soms moet je heel goed kijken om het te ontdekken. Soms geef je juist door niets te doen, door de ander de ruimte te bieden. Zo geef je jezelf en de ander waarde in jullie relatie.

In de omgang tussen mensen is er altijd een spanningsveld tussen de eigen belangen en die van een ander. Binnen een relatie tussen twee of meer mensen is een totaal samengaan van elkaars belangen onmogelijk. Maar als je blijft zoeken naar een evenwicht in de wederzijdse belangen, kun je aanspraak maken op ‘verdienste’ voor de ander en van daaruit heb je recht op erkenning door de ander, je hebt immers in de relatie geïnvesteerd.

Het wordt nog meer een uitdaging als er kinderen bij betrokken raken; dan moet er afgestapt worden van standpunten naar belangen.

Als ouders een scheidingconflicten hebben, heeft dat vaak grote gevolgen voor de ontwikkeling van jullie kinderen. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat u en uw ex-partner beiden uw verantwoordelijkheid nemen en goede afspraken maken over jullie kinderen.

Als scheiden voor jullie de uitweg wordt, zal dat niet de uitweg van jullie kinderen zijn, voor jullie kinderen is de impact enorm.

Voor alle kinderen brengt een scheiding een schok teweeg. Ook al waren er veel spanningen en ruzies tussen de ouders, een scheiding verwachten kinderen meestal niet.

De reactie van kinderen is dikwijls leeftijdgebonden. Door verbreking van het contact met een ouder, ontstaat er een scheur in het leven van het kind.

Er zijn stichtingen die zich hiervoor bewust inzetten en de kinderen steunen door het aanbieden van buddy’s. Buddy’s zijn vaak leeftijdgenoten die ongeveer hetzelfde hebben ervaren.

Ouders kunnen er uiteraard ook terecht om te bekijken en te ervaren hoe de beleving van een scheiding, voor leeftijdgenoten van de kinderen, is geweest.

Een stichting die zich inzet voor kinderen, door kinderen een stem te geven is Villa Pinedo.
Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maken de jongeren van Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Kortom; een ingrijpende gebeurtenis voor alle gezinsleden. Helemaal als het uitloopt op een ‘vechtscheiding’. Een mediator benaderen kan dan uiteraard een positief uitgangspunt zijn voor ouders.