U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mediation For Lasting

  • solutions
  • arragements
  • relationship
  • friendship
  • happiness
  • business

In de kern van moeilijkheden, schuilen mogelijkheden

Maureen F. Lieveld

 

Certified mediator

&

negotiator

Maureen Florence Lieveld

De mobiele Mediator
Ik kom graag bij u langs

 

E-mail  : florencelieveld@hotmail.com

Mobiel : 06 4099 9401

Contactformulier

Mediation For Lasting

Tot alle partijen tevreden zijn.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Scheidingsmediation

 

In harmonie geregeld
Het begon allemaal als een sprookje maar nu, na vele jaren, zijn we uit elkaar gegroeid.
Ik hoor dit regelmatig en het is absoluut geen modeverschijnsel maar een serieuze kwestie.
Er staat veel op het spel als stellen van elkaar gaan scheiden. Gelukkig gebeurt het steeds vaker dat echtscheidingen of het beëindigen van een geregistreerde partnerschap of samenleving in harmonie geregeld wordt met een scheidingsmediator.
Dit succes wordt toegeschreven aan het gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor in het ouderschapsplan, de alimentatie of verdeling van bezittingen en opgebouwde pensioen. Op zo een moment komt er veel op jullie af en dat geeft hoge spanningen die leiden tot onzekerheid en ongeriefelijkheid. Het is een moeilijke periode waarin ik jullie goed kan begeleiden en duidelijkheid geven.

 

Communicatie brengt oplossingen
Het is belangrijk dat er tussen de scheidende partijen gecommuniceerd wordt. Wanneer nodig breng ik de communicatie weer op gang. Als mediator begeleid ik jullie scheidingsproces door de noodzakelijke praktische zaken waarbij ik ook aandacht heb voor de emotionele aspecten. Mediation moet er voor zorgen dat partners op respectvolle wijze toewerken van individuele belangen naar oplossingen die voor jullie beide aanvaardbaar zijn.

 

Van kennismakingsgesprek tot rechtbank
Een echtscheiding wordt uitgesproken door de rechtbank. Er zal een gerechtelijke procedure gevoerd moeten worden, die resulteert in een echtscheidingsverzoek.
Gedurende de echtscheidingsmediation zal ik jullie door alle noodzakelijke stappen begeleiden en jullie goed informeren over de vervolgstappen. Dit neemt veel zorgen weg waardoor jullie je kunnen richten op duurzame oplossingen.

 

Advocaten
Wanneer besloten is te gaan scheiden, gaan jullie met de scheidingsprocedure aan de slag. Vaak is er zoveel gebeurd dat jullie relatie zodanig verstoord is dat er niet meer normaal met elkaar gecommuniceerd wordt. Jullie schakelen beide een advocaat in waardoor de kosten kunnen oplopen tot € 3.000,00 per advocaat. Beide advocaten gaan kijken naar de wettelijke regels die voor jullie van toepassing zijn en maken een schikkingsvoorstel. Met ieder een eigen advocaat is de kans groot dat de conflicten groter worden en er een jarenlange vechtscheiding ontstaat. Bij mediation ga ik met jullie aan de slag om gezamenlijk tot een convenant te komen waarin eigen oplossingen worden onderzocht die passen in de regelgeving en dicht bij jullie wensen staan.

 

Geen advocaat of rechter nodig
Echtparen die het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben, kunnen via de ambtenaar van de burgerlijke stand scheiden. Deze procedure is eenvoudig, goedkoop en overzichtelijk. Mediation sluit hier feilloos op aan. Mediation betekent werken aan oplossingen die voor beide aanvaardbaar zijn en geeft de mogelijkheid in zeer korte tijd van elkaar te gescheiden. Hierbij is het van groot belang dat jullie vertrouwen krijgen in de toekomst. Om dit te realiseren ga ik met jullie een stappenplan opstellen waarbij alle aspecten voor jullie toekomst doorgenomen worden. Gezamenlijk nemen jullie beslissingen om het onderling eens te worden. Wanneer dit gelukt is begeleid ik jullie naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. In zo een geval zal de scheiding worden uitgesproken en vastgelegd worden in een akte. Deze akte zal dan worden ingeschreven in het register. Vanaf het moment dat de scheiding wordt voorgelegd aan de ambtenaar van de burgerlijke stand kan na 3 tot 5 weken de scheiding geregeld zijn.

 

Minderjarige kinderen
Het is voor het hele gezin een emotionele en verdrietige situatie. Het is belangrijk dat ouders zich realiseren dat zij altijd een relatie met elkaar blijven behouden. Tijdens de gehele mediation staan uw kinderen centraal. Als mediator maak ik mij sterk voor de stem van uw kind.
Bij minderjarige kinderen kan er alleen via de rechter gescheiden worden omdat een ouderplan onderdeel moet zijn van het echtscheidingsconvenant. In het ouderschapsplan moeten zaken vastgelegd worden als alimentatie en omgangsregeling. Als mediator help ik jullie bij het opstellen van een ouderschapsplan.

 

 

Toepassen van mediation
Wilt u weten of Scheidingsmediation geschikt is voor jullie?
U kunt mij bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00u en 11.00u.
Ik ben ook bereikbaar via email of maak gerust gebruik van het contactformulier. Ik neem binnen 24 uur contact met u op tussen 9.00u en 11.00u. Wenst u een andere dag of tijd om gebeld te worden dan kunt u dat aangeven in uw bericht.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Maureen F. Lieveld