U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mediation For Lasting

 • solutions
 • arragements
 • relationship
 • friendship
 • happiness
 • business

In de kern van moeilijkheden, schuilen mogelijkheden

Maureen F. Lieveld

 

Certified mediator

&

negotiator

Maureen Florence Lieveld

De mobiele Mediator
Ik kom graag bij u langs

 

E-mail  : florencelieveld@hotmail.com

Mobiel : 06 4099 9401

Contactformulier

Mediation For Lasting

Tot alle partijen tevreden zijn.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Van start tot resultaat

 

Lieveld Mediation houdt zich aan de gedragsregels en het regelement van ADR.

 

 1. Informatie en contact via de site, schriftelijk of telefonisch
  U kunt op deze site veel informatie vinden over Lieveld Mediation.
  Via het contactformulier kunt u mij vragen stellen. Ik zal binnen 24 uur uw vragen beantwoorden, natuurlijk zo goed als ik kan.
  Heeft u liever telefonisch contact met mij, belt u mij dan gerust op. Ik ben telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00u tot 11.00u. Buiten deze uren ben ik vaak niet bereikbaar i.v.m. mijn mediation-afspraken. Dan wil ik mijn cliënten volledige aandacht geven.
  U kunt via het contactformulier aangeven dat u gebeld wilt worden en hier geeft u meteen een aantal voorkeursmomenten aan. Dan bel ik u op.
  Uit ons telefonisch gesprek kan desgewenst een kennismakingsgesprek gepland worden.

 2. Kennismaking
  Graag
  maak ik een afspraak voor een vrijblijvende en kosteloze kennismakingsgesprek.
  Ik nodig partijen uit op een locatie centraal in de buurt. Bij een zakelijk geschil kom ik op locatie van het bedrijf.
  Tijdens het kennismakingsgesprek geef ik toelichting op mijn werkwijze. De aanwezige worden in de gelegenheid gebracht aan te geven wat hun geschil is en maken hun wensen en behoeften kenbaar. Naar aanleiding van het gesprek maak ik een inschatting of de situatie geschikt is voor mediation.
  Mediation is een proces waarin partijen elkaar vinden in een oplossing die voor alle betrokken aanvaardbaar is. Dit betekent dat er een zekere mate van bereidbaarheid tot het oplossen onder de participanten aanwezig moet zijn. Uit ervaring maar ook omdat alle partijen aanwezig zijn bij het kennismakingsgesprek stel ik een Mediation-overeenkomst op waarin staat aangegeven wanneer de mediation van start gaat, wat het proces inhoudt en welke regels er gelden. Wanneer alle aanwezige zich hierin kunnen vinden wordt de overeenkomst ondertekend door de partijen. 
  Tevens maak ik tijdens dit gesprek een kostenindicatie. Deze kostenindicatie is een raming gebaseerd op mijn ervaring, natuurlijk is deze afhankelijk van de bereidheid van partijen om te werken aan een oplossing.

 3. Mediation-traject
  Als mediator ben ik jullie procesbegeleider. Ik begeleid en stimuleer de partijen tot overleg. Mijn begeleiding is er op gericht te helpen om emoties en zaken gescheiden te houden en alle betrokkenen actief te laten participeren. Hiermee heeft iedereen inbreng en komen ideeën voor oplossingen ter tafel. Als jullie mediator kies ik geen partij, help ik partijen in hun onderhandelingsproces. Wat voorop staat zijn de belangen en toekomst van alle betrokkenen. Dat neem ik uiterst serieus.
  Een gemiddelde mediation-traject omvat 5 gesprekken. Uiteraard is hierin de mate van bereidwilligheid in de samenwerking van partijen bepalend voor het uiteindelijke aantal gesprekken.

 4. Resultaat
  Via mediation komen vaak creatieve oplossingen tot stand.
  De partijen hebben eigen oplossing gevonden waarmee alle betrokkenen tevreden zijn.
  Dit kunnen persoonlijke als wel zakelijke kwesties zijn. De partijen bepalen zelf welke oplossing het beste past bij alle betrokkenen. De gemaakte afspraken kunnen in een vaststellingsovereenkomst worden vastgelegd. Dit is niet altijd nodig, soms is een verslag voldoende en wenselijk. Met het resultaat in een overeenkomst of verslag wordt de mediation afgesloten.